S P L A T

S P L A T forum


You are not connected. Please login or register

Cross-over kampe

Go down  Besked [Side 1 af 1]

1 Cross-over kampe on Ons 25 mar 2009 - 17:49

princelarming

avatar
Barbar Barber
Hey ærede medforumbrugere!

Nu vi deler hobby, er det fjollet at vi ikke spiller med hinanden af og til...

Jeg vil gerne høre om i skulle være interesserede i at møde nogle af vores hold til nogle kampe, eventuelt arrangeret som en lille turnering, efter de regler vi har kogt sammen i vores lille del af forummet... Kig på det, og så skriv endelig tilbage hvis det lyder interessant... Så finder vi nok på en dag, hvor vi kan spille lidt, og måske få os en øl eller firs...

Det kræver selvfølgelig at vi er ret åbne om forskellige house rules, så der ikke er nogen ubehagelige overraskelser... men det skal nok gå alt sammen...

MVH:

Asbjørn

Vis brugerens profil

2 Re: Cross-over kampe on Tors 26 mar 2009 - 12:50

ReelaX / Bo

avatar
Hobbit Grisetyv
Hey Asbjørn

Jeg synes ideen med en lille turnering lyder rigtig god. Jeg er sikker på at flere af vores coaches vil være klar på det.

Mit forslag vil gå på et vi bruger en revideret udgave af LRB5 ( http://www.blood-bowl.net/LRB_PBBL/LRB_5_plus_Experimental2008_lowres.pdf ). Der er ret få ændringer og dem der er har vi vurderet kun er til det bedre. Flere skills som før var tæt på ubrugelige er blevet lidt bedre og nogle hold er blevet ændret ganske lidt (medmindre du spiller khemri!).
Jeg vil foreslå at vi følger den bog med undtagelse af 4 min. reglen og så kalder vi heller aldrig "foul play" mod hinanden, selvom vi egentlig spiller med reglen.

Mit sidste forslag vil så gå på at alle turneringsdeltagere starter med nye hold for at gøre det mere lige. Jeg har en fornemmelse af at i har nogle meget udviklede hold og vi har flere nye coaches, som nok vil være chanceløse med deres helt nye hold.

Hvad synes i?

Mvh Bo

Vis brugerens profil

3 Re: Cross-over kampe on Tors 26 mar 2009 - 17:30

princelarming

avatar
Barbar Barber
Vi skal lige finde ud af hvad vi gør med LRB 5.0 + experimental.... Regner med at vi bare konverterer de hold vi nu engang har efter de regler de selv skriver i bogen... Ellers lyder det sgu da som nogle fornuftige ændringer...

Mange af vores hold har en TR på over 200, men det er slet ikke usandsynligt at vi kan finde nogle hold med mere moderate TR, eller starte nye hold op, hvis det er virkeligt slemt... Ellers er der jo masser af muligheder for at tilpasse turneringen og kravene til holdene, så der ikke ender op med for store spredninger i TR...

Lyder som om vi nok skal få arrangeret noget. Det skal dog lige godkendes via vires Triumvirat hvad vi gør med LRB 5.0 + exp-rules...

Hvad mener du med Foul Play? Illegal procedure, eller noget andet??

Vi spiller heller ikke med 4 minutters reglen, med mindre en af coachene caller det... Generelt sjældent, og kun hvis det tager ALT for lang tid...

MVH:

Asbjørn

Vis brugerens profil

4 Re: Cross-over kampe on Tors 26 mar 2009 - 18:53

ReelaX / Bo

avatar
Hobbit Grisetyv
Jeg hører lige de andre om de helst vil starte med nye hold eller fortsætte med dem de har nu med risikoen for at støde ind i et meget udviklet hold. Og du kan vel høre dem i din liga hvad de helst vil?

Ja, det er illegal procedure jeg mener. Vi kalder så godt som aldrig mod hinanden. Heller ikke selvom nogle choaches til tider er meget glemsomme.

Vi spiller helt uden 4-minutsreglen og det ville nok komme som et chok for nogle af vores langsommere coaches, hvis den kunne calles! De får en pæn påmindelse om at det går lidt for langsomt!

Lyder godt at det sandsynligvis kan lade sig gøre med en cross-over turnering. Så må vi se hvad Triumviratet siger til de reviderede regler. Lidt sjovt at i skal have et triumvirat for at kunne blive enige! Smile

Mvh Bo

Vis brugerens profil

5 Re: Cross-over kampe on Tors 26 mar 2009 - 19:13

johnni hansen

avatar
Gnom Svinehyrde
Fremragende med en cross-over turnering - jeg er helt klar!

Jeg mener dog at vi bør starte nye hold. Det er i hvert fald hvad jeg agter at gøre. Der er minimum to store problemer i at fortsætte med gamle. For vores vedkommende ville det betyde to sideløbende ligaer - hvilket ville sige at et hold kunne spille kampe i en liga og blive skadet (eller omvendt for missing spillere klar) mellem eksempelvis finalekampe i en anden liga. Noget rod. For det andet kan vi ikke garantere at alle vores coaches er interesseret i flere kampe (næsten sikkert at ikke alle er) hvorfor disses hold ikke ville være vores ligestillede i den gamle liga.

Desuden overkommer vi på denne måde problemet om at konvertere gamle hold til nye regler. Det har vi indtil videre gjort anderledes end jer i vores liga, men spiller alle nye hold i c-o turneringen er der ingen ko på isen; vi starter blot hold efter LRB 5.0 + er.

Men det blir sgu hygge at spille med nogle nye coaches. Håber sammenstødet mellem vore regelkonventioner foregår nogenlunde gnidningsfrit (har fx opsnappet I ikke mener man kan bruge grab under et blitz?!). Vi bliver nok nødt til at snakke en del igennem før de første kampe - Bo og jeg har godt styr på konventionerne i vores gruppe.

Cheers!

Vis brugerens profil

6 Re: Cross-over kampe on Fre 27 mar 2009 - 11:40

princelarming

avatar
Barbar Barber
Jeg kan se to store forskelle på den måde vi spiller spillet på, over tid...

Jeres Liga er, så vidt jeg kan se, de eneste kampe jeres hold spiller. Derudover, eller af netop den grund, har jeres Teams ikke spillet så forfærdeligt mange kampe.

Vores uformelle spillegruppe har spillet længe og med de samme hold, faktisk uden at der overhovedet var tale om turneringer, ligaer, cups eller lignende... Det var bare random One-off spil, med tæsk, mål og de sædvanlige Winings... Man mødte bare op, lavede aftaler eller kom forbi og spillede kampe, når man viste at pladerne var pakkede ud, og når man håbede at kunne finde nogen at spille imod.
Den første turnering vi arrangerede (Cannibal Cup 1) blev spillet med hold der havde spillet en 10-30 kampe hver, og som derfor havde en vis erfaring, stabilitet og nogle respektable profiler. Vinderen af Turneringen dengang var vores mest erfarne hold, hvilket måske virker som snyd eller unfair overfor mindre erfarne Coaches, men man må til forsvar sige at investering af tid og energi i et hold også gerne skulle kunne betale sig.
Cannibal Cup 2 og den næsten afsluttede Legendary Liche-hand League er de to eneste "større" turneringer vi har holdt derefter...

Personligt mener jeg at de første 10-20 kampe med et givent hold ikke er særligt spændende eller interessante, fordi det da handler om at få holdet op på et vist niveau mere end det realistisk kan handle om at vinde. Jeg kan ikke lide at spille disse første kampe, fordi jeg ikke synes spillets taktiske elementer, skill-valg og specialisering af spillere er kommet ordentligt igang endnu.
Et hold jeg gerne vil spille er omkring 180-220 i TR, med 5-7 profiler, der leverer stabilt spil, som man kan planlægge ud fra, og så med en 5-7 fuck-mooks af nogle begynderspillere, med måske en enkelt stigning, som bare er med som fyld... Helst ville jeg have 11 gode spillere, men det er ikke realistisk i BB, heldigvis, på sin vis...

MVH:

Asbjørn

Vis brugerens profil

7 Re: Cross-over kampe on Fre 27 mar 2009 - 14:17

Janushedemann

avatar
Halv-elver Diplomat
Hej Johnni,

Mht Grab-skill så står det meget konkret at denne kun kan bruges aktivt i situationer hvor der foretages en Block-Action.

I situationer hvor modstanderen har Side-step kill ignorerer spilleren med Grab denne skill når der foretages enten en Block-Action eller en Blitz-Action.
Det er denne sætning der kan skabe forvirring omkring Grab ift. Blitz-Actions. Men hvis du læser den grundigt, vil du se at der i starten meget specifikt konkretiseres at skillen kan bruges: Only when making a Block-Action

Når en spiller Blitzer med Grab kan der således ikke 'Grabbes', men den ignorerer stadigvæk sidestep, altså en form for passiv-effekt.

Håber det var opklarende Smile

-Janus

Vis brugerens profil

8 Re: Cross-over kampe on Fre 27 mar 2009 - 15:12

johnni hansen

avatar
Gnom Svinehyrde
Asbjørn: Personligt kan jeg bestemt godt se det sjove i at skabe og spille et helt nyt hold. Og mht hvorvidt det handler om at spille eller have en realistisk chance for at vinde - hvis vi vælger at alle skal starte et nyt hold så er konkurrencen jo fair og enhver har alle chancer for at vinde. Hvis du ikke bryder dig om at spille nyt hold er det jo bare ærgerligt - smag og behag er forskelligt - men præcist hvordan skal dette forstås? Betyder det at du ikke vil have en c.o. hvor vi skal spille med nye hold? Hvad er det foreslåede alternativ? Vi må lige have et udspil på banen fra jer også. Og det er selvfølgelig nyttigt at vide om i taler på egne vegne eller på vegne af de øvrige spillere også. Mht min egen preference for nystartede hold kan jeg tilføje at jeg i hvert fald taler på mine og Bos vegne - og givet vores hidtidige ligastruktur ville det overraske mig hvis vores øvrige spillere var uenige.

Janus: En blitz action er en action hvori et eventuelt move må følges op af et block (LRB s. 9). Der er altså tale om et regulært block i et blitz og derfor skal det følge alle regler et andet block ville følge - medmindre andet er specifikt udtrykt hvilket fx er tilfældet hvis den blitzende spiller har juggernaut.

Jeg er overbevist om at vi vil finde flere dissonanser i vores anvendte regler så det understreger bare vigtigheden af et afklarende regelmøde før kampstart.

Vis brugerens profil

9 Re: Cross-over kampe on Fre 27 mar 2009 - 15:24

Janushedemann

avatar
Halv-elver Diplomat
Well Johnni,

I reglen for grab skill differencieres der mellem Block-Actions og Blitz-Actions.


Det er helt Ok at I spiller med reglen for Grab sådan, men Vi spiller altså med grab sådan her. Hvilket jeg iøvrigt mener er den rigtige og direkte tolkning af reglen, jf. reglens helt specifikke tekst.


-Janus

Vis brugerens profil

10 Re: Cross-over kampe on Fre 27 mar 2009 - 17:12

princelarming

avatar
Barbar Barber
Med hensyn til en Cross-overturnering:

Jeg har i skrivende stund 6 BB-hold. For mit vedkommende kan jeg sige at jeg ikke er stor fan af at starte hold, men derimod gerne vil spille hold op, og derefter fortsætte med at udvikle og raffinere holdet, både spiller-, skill- og taktik-mæssigt. Derfor ville jeg helst at vi ikke startede fra bunden af igen, idet min umiddelbare tanke med en Cross-over-turnering ikke blot var en turnering, men også muligheden for at møde andre hold og andre Coaches på one-off-basis, så man fik udviddet sit spillerfelt lidt. Hvis jeg har forstået det korrekt er jeres Liga de eneste kampe jeres hold får, hvilket i mine øjne er hæmmende for holdenes udvikling, og endda konkurrence-forvridende i forhold til nye deltagere i jeres Liga, der i så fald skal trækkes med flere sæsoners underdog-statud, før de har bygget spillere og hold op til et, i mine øjne, acceptabelt niveau.

Mit udspil er derfor som følger:

Vi laver en Turnering, som udgangspunkt for vores samarbejde, efter de regler for turneringer som vi har vedtaget i vores lille del af forummet.

http://splatcup.goalsoccer.net/triumviratet-f3/regler-for-opbygning-af-turnering-t96.htm

Turneringens størrelse, deltagerantal, præmier og lignende afgøres senere (af logiske årsager), men vi kan godt lægge ud med at begrænse de deltagende hold til hold der ikke betaler Spiralling Expenses endnu
(det er en restriktion ifølge vores turnerings-regler, og medfører mindskede præmier, men tilgodeser altså jeres ønsker om ikke at løbe ind i vores værste/bedste hold...)
Forslag til præmier vil være kontante pengepræmier, extra MVP'er og måske nogle andre lirede ting, som i kan læse om i vores turnerings-regler...

Efter Turneringen er veloverstået er vi forhobentlig blevet en del klogere på hvordan vi ser på forskellige regler, vaner og holdninger til BB...
Det kan så være udgangspunktet for noget løst spil, som vi i The League of Fucked-Up Individuals kender så godt...

Med hensyn til skill Grab:

Der forefindes en liste over Actions i regelbogen side 9. Her skelnes der, som der skal og bør, mellem Block Action og Blitz action. Så langt er alle med...

Det vigtige findes under beskrivelsen af en Blitz Action:
"He may make one block during the move."
Der står ikke "may perform a Block Action", eller andet, men derimod blot at han må gennemgå proceduren for afvikling af et block, som beskrevet på siderne 11 og fremad.

Desuden står der under Grab skill, på side 47:
"only while making a Block Action, if his block results in a push back he may choose any
empty square adjacent to his opponent to push back his opponent. When
making a Block or Blitz Action, Grab and Side Step will cancel each other
out and the standard pushback rules apply."
-Med andre ord: Spilleren med Grab må vælge hvilket af de omkringliggende felter hans modstander skal placeres i, når han laver en Block action. Når han laver en Blitz action, og foretager et block (denne gang uden det afgørende action bagefter) er den eneste effekt af Grab at hans modstander ikke kan bruge sidestep.

Det skal siges at vi selv brugte Grab forkert, og har gjort det indtil for nogle år siden, indtil en genlæsning af reglerne viste den rette brug.

Løst og fast:

Med hensyn til spørgsmålet om hvorvidt andre deltagere i vores Liga har samme holdninger som mig, er svaret givetvist nej... Men lige med hensyn til BB og opstart af nye hold, tror jeg der er flere der hellere vil spille med et af deres mange etablerede hold, end at skulle igennem opstartsprocessen en gang til... Bare min mening igen, men det er så vidt jeg ved sandsynligt...

Jeg smider lige en post i vores eget forum, så også vores forumdeltagere bliver opmærksomme på denne debat, og de tiltag vi arbejder hen imod...

MVH:

Asbjørn

Vis brugerens profil

11 Re: Cross-over kampe on Søn 29 mar 2009 - 23:40

Rune

avatar
Founder
Nu vil jeg også lige blande mig lidt.

Som jeg ser det virker det til at vores største problem bliver uenigheden om om der kan bruges erfarne hold, eller der skal startes helt nye.
SPLAT-cuppen er bygget således at det ikke er muligt at spille ekstra kampe for de hold der deltager i cuppen da det simpelthen vil ødelægge kontinuiteten i ligaen, noget vi gør meget for at opretholde.
Derfor tror jeg godt vi kan udelukke deltagelse af hold der samtidig deltager i SPLAT-cuppen.

Men, som Asbjørn siger, så er det måske ikke alle der har lyst til at starte et nyt hold op blot for at vi kan afholde denne ene turnering.

De fleste af Coachene i SPLAT-cuppen har dog også andre hold end dem de lige spiller aktivt med i cuppen og disse kan jo sagtens bruges til dette formål.
Hvis man ikke vil til at grave i gemmerne kunne vi jo også sige at man fik lov at dele en hvis portion SP ud på sit nystartede (til crossover-cup) hold..?
Eller også kunne vi bare sige at hvis man vil starte et nyt hold, så gør man det og må derefter sætte sin lid til at GW har lavet spillet således at det er muligt for at nyt hold at konkurrere med et mere erfarent hold via diverse inducements. Selvfølgelig har det mere erfarne hold altid fordelen, men....det er jo bare et spil.... silent

En helt anden mulighed kunne være at afholde denne crossover-cup i SPLAT-cuppens off-season...?

Vis brugerens profil http://splatcup.goalsoccer.net

12 Re: Cross-over kampe on Man 30 mar 2009 - 0:10

ReelaX / Bo

avatar
Hobbit Grisetyv
Ja, jeg tror det ender med at vi holder C.O-Cuppen i vores off-season og dermed spiller med de hold der er aktive i vores liga, som også er de mest erfarne af dem vi har.

Hvis vi ikke spillede et fast antal kampe i vores liga og tillod folk at spille One-off kampe med de hold der benyttes i vores liga, tror jeg desværre kun at differencen mellem erfarne og ikke-erfarne hold ville blive større. Det er de coaches som der på nuværende tidspunkt har de mest erfarne hold, som ville drage størst fordel af One-off kampe. Jeg ved dog ikke om vi kunne finde på at ændre det, så man i off-season havde mulighed for at spille One-off kampe, men det er i så fald noget vi først skal blive enige om.

Jeg tror i har ret i at man ikke må benytte Grab i forbindelse med et blitz. Der er ingen spillere i vores liga, som har denne skill og det har derfor ikke været nødvendigt for at at tage stilling til det før nu. Udover det synes jeg det er imponerende dårligt forklaret i regelbogen og hvor bliver den skill da utrolig ringe, når den ikke kan benyttes i forbindelse med et blitz.

Jeg tror vi afholder er testkamp i løbet af den næste uge, som sandsynligvis bliver spillet af Johnni og Asbjørn. Så skulle det være muligt at få styr på om vi spiller med nogenlunde samme regler og fremlagt nogle forslag til hvordan vores C.O-Turnering skal fungere.

Vis brugerens profil

13 Re: Cross-over kampe on Man 30 mar 2009 - 13:09

princelarming

avatar
Barbar Barber
Med hensyn til Grab:

Den er kun anvendelig når man blitzer folk med sidestep, som vi fakker talt har en del af i vores liga... Ellers er den fed til Big Guys med Multiple Block, som så får muligheden for at Grabbe begge modspillere derhen hvor de vil, og eventuelt Pile på den sidste af de to, hvis det er relevant og man har den skill, naturligvis... Ellers er Multiple Block ret træls, da de to spillere man slår til bare kan rejse sig op og stikke af bagefter, da man ikke kan følge efter...

Med hensyn til C.O liga/turnering:

Vi regner med at spille en kamp onsdag, og ser hinandens spilstile lidt an. Tror ikke der er de store forskelle i spillet imellem os, men det bliver da spændende at se...

Det vil være oplagt at smide et link til jeres Ligas house-rules i denne tråd, så folk fra vores liga kan finde dem. Vores triumvirat arbejder på at udfærdige et lignende dokument, og smide det ind her også...

MVH:

Asbjørn

Vis brugerens profil

14 Re: Cross-over kampe on Tirs 31 mar 2009 - 19:44

gakkedulla

avatar
Menneske Stimand
YO!

Jeg synes det lyder rigtig spændende med en cross-over turnering. Jeg er dog samtidig af den holdning at når vi alligevel skal igennem en regelsynkroniseringsproces kan vi da lige så vel fusionere vores ligaer helt! Når vi først har et fælles regelsæt at spille udfra kan jeg ikke se hvordan der skulle være hindringer for dette (udover personlige præferencer om høj grad af intimitet).

At have nogle nye ansigter på den anden side af bordet ville for mange i vores liga være et kærkomment tiltag, måske specielt for de spillere der har udviklet en reel afhængighed i forhold til BB (ja det er dig jeg mener asbjørn Wink) fordi det så altid er muligt at finde nogen at battle med.

Jeg ved at Asbjørn er ved at lave en samling over samtlige af vores husregler og tolkninger og jeg ved at i har en sådan samling i forvejen. Mit forslag er så at vi laver et sitdown hvor vi med udgangspunkt i ligaernes house-rules forsøger at finde fælles fodslag til en fremtidig fusioneret liga. Det kan måske forekomme som et radikalt forslag for nogen, men jeg synes det kunne være djævelsk hyggeligt!

Et muligt tidspunkt for et sådant sitdown kunne være vores lille kongres der ligger i bededagene og går under det hemmelige navn... Obnoxicon!

Hvis der er andre der deler min vision så giv jer til kende! elephant .... eller rak mig ned som den vidtløftige idealist jeg er

/GAX

Vis brugerens profil

15 Re: Cross-over kampe on Ons 1 apr 2009 - 1:06

ReelaX / Bo

avatar
Hobbit Grisetyv
Det kunne være fedt, hvis vi engang kunne komme frem til noget i den stil. Mit Chaos hold trænger også til noget udfordring! king (Johnni har selvfølgelig snydt, når der står at det er ham som har vundet!! Evil or Very Mad )

Men jeg synes stadigvæk vi skal tage et skridt af gangen. Måske er de regler vi spiller med tæt på at være ens, men måden vi kører en liga på er som jeg ser det ret forskellig. Det kunne være rigtig fedt, hvis vi engang kunne finde fælles fodfæste, men lad os nu i første omgang få denne C.O-Turnering op at køre og så tage debatten op igen efter det!

Idea BB Arrow study Arrow geek

Vis brugerens profil

16 Re: Cross-over kampe on Tors 2 apr 2009 - 12:09

johnni hansen

avatar
Gnom Svinehyrde
Grab: I har helt ret, det ser ud til at der netop skal skelnes mellem blitz actions og block actions hvad angår brugen af denne skill. Troede I ikke opfattede blocket i en blitz action som et block og reagerede på dette. Burde man virkelig læse en skills regler grundigt før man begiver sig ind i en diskussion om dem?! Wink

Fælles liga: Jeg ville bestemt synes det var fedt i højere grad at blive implementeret i en fælles liga så vi havde flere spillere. Men det kan samtidig godt være at vi gerne vil have en turnering for hold der kun udvikles i forbindelse med afviklingen af denne turnering da dette betyder at de spillere der ikke ønsker at investere mere tid i BB stadig spiller med på samme præmisser som os. Med andre ord - jeg støtter at denne første cross over turnering bliver en prøvekørsel og så tager vi tingene derfra.

Obnoxicon: Lyder da hlet morsomt. Hvad går det ud på?

EDIT:
Forresten skal jeg lige skynde mig at tage afstand fra Runes forslag om at nye hold skulle få en portion SPPs til at uddele til spillere.. Vi har vores hyr med hans ideer må I forstå, men ellers er han nu god nok.

Og links til husregler:
http://splatcup.goalsoccer.net/splat-cup-f8/husregler-t73.htm

Vis brugerens profil

17 Re: Cross-over kampe on Tors 2 apr 2009 - 14:16

Rune

avatar
Founder
Shh Johnni!

At uddele et vist antal SPP var en henvisning til hvad der ofte bliver gjort ved officielle turneringer. Dvs. alle starter nye hold og alle får så et antal SPP der kan uddeles på holdet. Ikke mit eget påfund denne gang. Razz

Vis brugerens profil http://splatcup.goalsoccer.net

18 Re: Cross-over kampe on Tors 2 apr 2009 - 23:29

gakkedulla

avatar
Menneske Stimand
Yo!

Obnoxicon er vores lille mini-rolle-og-brætspils-kongress. Det ligger i bededagsferien hvor vi låner nogen lokaler i en ungdomsklub i højbjerg. Derude laver vi så forskellige hyggelige ting. Vi spiller brætspil. Vi spiller warhammer 40k. Vi spiller rollespil. Vi laver bål. Vi spiller playstation. Vi drikker bajere. Vi laver mad. Vi drikker bajere. Vi drikker bajere. Vi griller. Vi laver tååååst. Vi drikker bajere. Vi har en ny kongress-T-shirt hver år!....... og vi drikker også....KAFFE!

I skal være mere end velkomne til at komme og tjekke det ud. Hvis i gerne vil have t-shirts skal i nok sige til snart dog Wink

/GAX

Vis brugerens profil

Sponsored content


Tilbage til toppen  Besked [Side 1 af 1]

Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum