S P L A T

S P L A T forum


You are not connected. Please login or register

Bøger

Go down  Besked [Side 1 af 1]

1 Bøger on Ons 14 maj 2008 - 22:42

Rune

avatar
Founder
Jeg har stort set altid en bog jeg er i gang med og har haft det nærmest siden jeg lærte at læse.

For tiden læser jeg Dune, eller rettere sagt Children of Dune, som er bog nr. 3 i Frank Herberts science fiction serie.

For folk der ikke kender den, regnes det for at være en af de største science fiction klassikere.

Det er anden gang jeg læser bøgerne, men sidste gang var for ca. 10 år siden og der kom jeg ikke videre end bog nr. 3. Jeg må sige at jeg værdsætter bøgerne mere denne gang.

Det er en fed bog til alle der elsker science fiction, eventyr og intelligente skrevne bøger.


Læser du meget og/eller har du en bog du gerne vil fortælle om eller diskutere, så skriv endelig.

Vis brugerens profil http://splatcup.goalsoccer.net

2 Re: Bøger on Tors 7 aug 2008 - 17:19

Jeg har også engang læst en bog study

Men hold jer fra homo læsning som f.eks. bøgerne om neger elveren Drist. Det er sku for sygeligt at høre/læse om hans op og ned ture Sleep

Vis brugerens profil

3 Re: Bøger on Tors 7 aug 2008 - 17:47

Rune

avatar
Founder
Ja dit irrationelle had mod Drizzt er vel kendt Thomas. Men Drizzt behøver ikke din støtte for at være sej, det er han bare. Han er god mod alle dem han godt kan lide og så dræber han alle dem han ikke kan lide. Chaotic Good yes! Rolling Eyes

Du er nok mere en Artemis Entreri type der er ond mod alle han møder.

I fantasy genren kan jeg varmt anbefale Conan af Robert E. Howard (Conans far). Conan historierne er skrevet før Ringenes Herre og slår dem, efter min mening, med flere længder hvad angår action, mystik og svulmende bryster Exclamation
Der er skrevet flere "efterfølgere" til Conan historierne efter R.E.H. døde, og jeg er i øjeblikket ved at læse nogle af dem, skrevet af Robert Jordan (den, for nyligt, afdøde forfatter til Wheel of Time serien, som jeg også varmt kan anbefale). Robert Jordans Conan er meget tro R.E.H.'s version af barbaren og den er helt klart en læsning værd hvis man er blevet bidt af en gal Conan.

Vis brugerens profil http://splatcup.goalsoccer.net

4 Re: Bøger on Tors 7 aug 2008 - 19:21

McGregers


Halv-elver Bondemand
Læser kun Pixie Bøger, kan ikk være med på det plan der desværre!

Vis brugerens profil

5 Re: Bøger on Tirs 9 mar 2010 - 22:56

Rune

avatar
Founder
Ja, så har jeg gjort en enestående opdagelse!

Gratis og helt lovlige korthistorier her: http://en.wikisource.org/wiki/Author:Robert_Ervin_Howard
Jeg vil forslå alle der læser bøger til at læse nogle af Robert E. Howards historier. De er guld! De er desværre ret korte. Sad

Hvis man er interesseret i Conan kan nævnes: The Tower of the Elephant som er en af de første historier om Conan, super god historie. http://en.wikisource.org/wiki/The_Tower_of_the_Elephant

Vis brugerens profil http://splatcup.goalsoccer.net

6 Re: Bøger on Lør 13 mar 2010 - 22:31

Rune

avatar
Founder
Kom så allesammen og få jeres Robert E. Howard fix her: http://dl.dropbox.com/u/2596837/Robert%20Ervin%20Howard.pdf

Jeg har lavet en pdf med alle Conan, Solomon Kane, King Kull og Bran Mak Morn historier der ikke er sikkert copyright på. Check den ud!

Vis brugerens profil http://splatcup.goalsoccer.net

7 Re: Bøger on Ons 28 apr 2010 - 8:20

Helge

avatar
Menneske Paladin/Troldmand
Hey!

så slutter jeg mig lige til dialogen om gode fantasy/sci-fi bøger her, jævnfør snakker igår fra rolle, Rune.

mit personlige bibliotek omfatter blandt andet klassikeren om Elric af Michael Moorcock (ja det er et navn, og kan udtales sådan som du tænker) som er skrevet shitloads af bøger udover historien om Elric, bare søg på fyrens navn og check det ud... ret impressive!

der er også det meste af det David Eddings har skrevet, inden han begyndte at skrive sammen med sin kone og blev pjattet, som jeg synes er mega godt (altså det første) specielt the Belgariad og the Malorean...

desuden Fritz Leibers Fafhrd and the Grey Mouser, som er klassiske historie i mere eller mindre novelle form, fra dengang fantasy var fantasy og ringenes herre, conan og de andre blev født! de indeholder lige dele vold, porno og skattejagt!

fed sci-fi omfatter selvfølgelig quadrologien om Durham Red, som er vampyrella etc moder og den vildeste fremtids vampyr-mutant kælling...

mit store med fantasy/sci-fi bøger generelt er at der i det nyere materiale er længere mellem perlerne og man derfor nogle gange løber ind i noget være fis... så man skal være mere kritisk i sin tilgang til det... det mener jeg er tilfældet med nogen af dungeons and dragons bøgerne, som vel på en eller anden måde er skrevet på demand, hvilket jeg mener er helt fucked up!

er desværre løbet ind i en del af den slags "tynd fantasy"... blandt andet kan jeg kun fraråde folk at læse the recluse saga, som er tynd og fattig, med et blegt flow uden større eller spændende pukler...

H


_________________
Breeding Imperators for a living now... want one?
Vis brugerens profil

8 Re: Bøger on Tirs 4 maj 2010 - 20:54

Rune

avatar
Founder
Jeg skal helt sikkert have fundet mig noget David Eddings igen, det er for lang tid siden jeg har læst npget godt af ham. Fritz Leibers Fafhrd and the Grey Mouser og Elric af Michael Moorcock vil jeg også kigge nærmere på. study

Vi snakkede vist også lidt om bøger på Obnoxicon, men aftenen virker lettere tåget, så jeg er lidt uklar på hvad jeg fik nævnt.
Røde Orm er en rigtig fed bog. Humoristisk på den fede måde. Vikingerne har aldrig virket sejere.
Lidt i samme stil, ikke helt så humoristisk men mere mørk, er Ravne Flugt af Martin Jensen.

Mht. klassisk fantasy så vil jeg anbefale Lord Dunsanny. Han kom lidt før Robert E. Howard, Fritz Leiber, Tolkien osv. og mange af dem nævner ham da også blandt deres største inspirationskilder. Hans skriveri hælder mere til folkeeventyr-stilen end de senere forfattere.

Hvis man vil endnu længere tilbage kunne man kigge lidt på noget af George MacDonald. Jeg har ikke selv læst noget af ham, men har skrevet det på min ønskesedel (krydser fingre).

Ellers er der også Mahabharata fra omkring 800 f.kr. Der er helte, demiguder, guder, vismænd, magi, magiske våben, monstre og meget meget mere. Fed historie.

Der er selvfølgelig mange flere fantastiske bøger derude, men jeg tager lige en slapper så jeg ikke får nævnt alle på en gang.

Vis brugerens profil http://splatcup.goalsoccer.net

9 Re: Bøger on Tors 6 maj 2010 - 10:52

R-kølle

avatar
Menneske Svaneridder
Hejsa, alle jer gæve bogfans, jeg tror lige jeg vil komme med et par input.

@Rune: Også totalt fan af røde orm, fandt dem begge to til en 10'er på et loppemarked og de er siden blevet læst et par gange.

Hvis man er interesseret i historiske romaner, kan jeg anbefale en gut der hedder Bernard Cornwell, specielt hans Gral-trilogi. De er dejligt billige. Han har også skrevet en kong Arthur trilogi som også er dejligt forfriskende i forhold til den "normale" kong Arthur historie.
Desuden er Guillous, Arn serie jo altid god.

Ellers har jeg læst en enkelt serie af en der hedder Ian Irvine, i et univers som er en blanding af steampunk og magi, jeg synes egentlig at det fungerede ret godt for ham, så dem vil jeg også gerne anbefale, hvis der er nogen der har lyst til det. Serien hedder the well og echoes.

Ellers har jeg mest læst, hvad Helge har haft af bøger og så har anbefalet.


_________________
My patience is limited, just like my authority ...
Vis brugerens profil

10 Re: Bøger on Søn 16 jan 2011 - 19:04

Rune

avatar
Founder
Ja, så har det været jul og i år var den ekstra indbringende.

Jeg har fået nogle bøger om Elric, og lidt af Fafhrd and the Grey Mouser. Derudover har jeg fået seneste bog i The Wheel of Time serien (den glæder jeg mig til at læse), samt A Song of Ice and Fire (nr. 1, 2, og 4). Og så har jeg fået lidt løst og godt. Smile

Min helt store anbefalin er A Song of Ice and Fire. En fantastisk serie der virkelig formår at ramme det voksne publikum, selvom det er fantasy. Jeg har ikke læst noget der kommer i nærheden når man snakker grumhed, blod og sex og politik så det basker. Forfatteren, George R. R. Martin, siger selv at karaktererne i bøgerne er hans børn, men det forhindrer ham ikke i at gøre det onde mod dem. Ingen er sikre, og når man tror man har regnet det hele ud, så river han gulvtæppet (og benene) væk under en. Ouch! Fantastisk læsning, og nu en af mine absolut ynglings serier.

Vis brugerens profil http://splatcup.goalsoccer.net

11 Re: Bøger on Man 17 jan 2011 - 1:49

McGregers


Halv-elver Bondemand
Jeg fik 3 pixie bøger. Top dollar!

Vis brugerens profil

12 Re: Bøger on Man 17 jan 2011 - 2:17

Rune

avatar
Founder
McGregers skrev:Jeg fik 3 pixie bøger. Top dollar!

De er sgu heller ikke for sarte sjæle! affraid

Vis brugerens profil http://splatcup.goalsoccer.net

13 Re: Bøger on Man 17 jan 2011 - 10:22

Helge

avatar
Menneske Paladin/Troldmand
Valde fik junglebogen, vinden i piletræerne og peter pan... der skal en hvis mængde "grooming" til, men tror godtnok at han er lige lille nok til dem endnu... ellers kan jeg varmt yilslutte mig krølles præsentation af Bernard Cornwells Grail-triology...

desuden er jeg blevet optaget af Durham Red, både fordi hun er tæske-lækker, men klart også fordi det hele er lavet/skrevet på en måde der minder en om hvordan det er den perfekte rollespilsgruppe kunne fungere. det er godtnok ultra-tech science, men velskrevet og cool på alle måder. hun er egentlig et spin-off af Strontium Dogs, som er en tegneserie, hvor hun er kærester med helten et stykke tid... hvis man er klar på tegneserie er SD klart et godt valg!

der er lavet 2 paperback samlinger med alt der er skrevet om Fafhrd og Mouser, som hedder "the First book of Lankhmar" og besynderligt nok "the Second book og Lankhmar" de er desuden samlet i kronologisk rækkefølge, narrativt til forskel fra Liebers generelle værk.

ellers er jeg gået i gang med den store Eddings igen, og er næsten færdig med "the Malloreon", ihåb om ikke at blive for farvet af den der "song of ice and fire" Rune hele tiden refererer til på må og få. jeg skal nok få den læst, Rune, bare nok først når vi er godt igang med "Arvandor"...


_________________
Breeding Imperators for a living now... want one?
Vis brugerens profil

Sponsored content


Tilbage til toppen  Besked [Side 1 af 1]

Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum